vrijdag 13 januari 2012

Mgr Eijk wordt kardinaal

Mgr Eijk wordt kardinaal. Insiders wisten al lang dat dit een kwestie van tijd was, maar ik ben blij dat het nu zo ver is.

Mgr Eijk heeft een reputatie als een degelijk bestuurder, maar ik wilde toch even kwijt dat hij ook een heel betrokken persoon is. Hij is een keer bij ons in Lepelenburg langsgekomen toen hij bezig was de gelovigen in zijn bisdom te leren kennen. We hebben toen even wat  gesproken, en ik heb hem vertelt over mijn proefschrift over cholesterol. Toen ik hem een paar maanden later zag, sprak hij me aan bij me voornaam, en vroeg me hoe het ging met mijn proefschrift over cholesterol! Voor iemand die zo veel mensen spreekt, vind ik dat toch heel bijzonder.

Ik ben het dan ook helemaal eens met het opiniestuk van Henk Rijkers van KN: http://www.katholieknieuwsblad.nl/commentaar/item/1475-mgr-eijk-is-kardinaal-mooi.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten