woensdag 26 december 2012

Crowdfunding kan ook kunstzinnig, educatief en solidair!


Mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar is: een solidaire actie ondernemen, en ook anderen helpen solidair te zijn. 

Zo kwam ik op een 'crowdfunding drive' voor Harambee, een stichting die onderwijs en ontwikkelingsprojecten in Afrika steunt. Hun filosofie is Afrikanen helpen zichzelf te helpen, en dat lukt hun heel goed.

Het concept is vrij simpel. Ik heb een gedicht geschreven voor mijn statistiek studenten en dat gepubliceerd als ebook. Dat ebook kun je online kopen (zie hier), en de auteursopbrengsten (ongeveer 85%) gaan direct naar Harambee. Je bepaalt zelf hoeveel je betaalt voor het boek, ik heb een adviesprijs van $2.99 vastgesteld. In plaats van het boek te kopen kun je ook direct doneren aan Harambee (zie hier), ( kan ook via een Nederlandse bankrekening (zie hier)). Als je liever niet meewerkt, maar het gedicht toch wil lezen kan dat ook (zie hier).

Als je je wilt verenigen met mijn goede voornemen en andere mensen wilt doorvertellen over mijn crowdfunding drive is dat helemaal geweldig!

Alvast heel hartelijk dank en een heel goed en gelukkig 2013!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten