donderdag 8 januari 2015

Met dank aan Zorgmasseur

Afgelopen maandag had ik een gesprek met Alex den Heijer, eigenaar van Zorgmasseur. We hadden een goed gesprek, en hij heeft me uitgelegd wat hij wil doen. Gewone massage is goed voor de spieren en de bloedvaten, maar doordat hij Japanse Shiatsu technieken toepast, kan hij nog wat extra 'zorg' bieden en sommige fysieke klachten wegmasseren.

Alex heeft me na ons gesprek ook even onder handen genomen. Ik heb zwakke knieën, en sinds ik ruim een maand geleden een wat te lange basketbalwedstrijd had gespeeld, waren mijn knieën overbelast, en kon ik bijvoorbeeld niet hardlopen, maar ook niet knielen in de kapel zonder er daarna last van te krijgen. Hij heeft er even naar gekeken, de knie gevoelt, en toen op bepaalde punten op mijn voet en in mijn been gemasseerd. Ik voelde gelijk dat er iets in mijn knie gebeurde... De volgende dag was het stukken beter met mijn knie, en kon ik weer knielen zonder dat ik daar last van kreeg. Geweldig!

Je vraagt je natuurlijk af hoe zoiets kan. Alex heeft het over het masseren van 'drukpunten' die volgens de Japanners invloed hebben op 'energiebanen'. Als westers bioloog vind ik deze terminologie wat vaag, maar ik denk dat ze hebben geïdentificeerd hoe de zenuwbanen lopen, en waar die hun uiteindes hebben. Als je de juiste zenuwbaan weet te masseren, dan kan dat ontspannend (of juist stimulerend) werken op het lichaam. 

In ieder geval wist hij de spanning uit mijn knie zó weg te krijgen, dus bedankt meneer de Zorgmasseur!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten