vrijdag 12 november 2010

Met Mariska Orbán naar een nieuwe lifestyle!

Mariska Orbán is woensdagavond bij ons in Lepelenburg langs geweest. Ik wil haar graag bedanken voor een geweldige avond. Ze heeft ons rustig verteld wat  ze allemaal heeft meegemaakt; dat ze in Nederland een gevoelige snaar heeft geraakt is wel duidelijk.

 

Het is ook mooi te zien dat Mariska verder kijkt dan alleen abortus, ze is op zoek naar een 'katholieke lifestyle'. Nu denk ik dat een van de mooie dingen van het geloof is dat er niet één, maar meerdere katholieke lifestyles zijn. Katholiek betekent immers 'universeel' - voor ieder is er een manier van katholiek leven die bij hem past. Maar die verschillende lifestyles hebben wel een aantal dingen gemeen: het geloof, de hoop, de liefde en de sacramenten bijvoorbeeld. En zoals Mariska vurig betuigde, betekenen verschillen in manier van leven niet dat we elkaar minder zouden moeten liefhebben. En inderdaad, de liefde is de kern van de zaak.

 

Een aspect van onze 'lifestyle' dat aan de bron ligt van de abortusproblematiek is dan ook de manier waarop we omgaan met liefdesrelaties, en hoe we tieners leren daarmee om te gaan. Een tijdje terug heb ik voor tieners in scholierenclub Lariks (http://www.josko.nl/lariks/) een verhaal geschreven over deze problematiek. Dit verhaal is gepubliceerd in Omega (http://wkj.nl/omega/) en voorgelezen op Radio Maria (http://www.radiomaria.nl/). Hieronder zijn de pdf en mp3 van deze publicaties beschikbaar. Ik hoop dat dit verhaal niet alleen de Katholieke, maar de hele Nederlandse lifestyle wat kan opkrikken!

 

Verhaal in Omega: goo.gl/FbcpS

Verhaal voorgelezen op radio Maria: goo.gl/P9zc3

(tip: zet het op je mp3 speler/iPod om onderweg te luisteren, en geef het door aan je vrienden!)


PS

Dit verhaal staat in het nummer van Omega waarin Caroline Tax afscheid neemt als hoofdredactrice. Ik wil haar graag danken voor haar inzet de afgelopen jaren. En Christel van der Pijl, haar opvolgster wens ik natuurlijk veel succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten