zondag 12 mei 2013

Waarom neemt Gandalf Bilbo de Hobbit mee?

Gisterenavond hebben we de Hobbit gekeken. Het is een leuke film, met aan het einde wel een wat hoog Indiana-Jones gehalte. Maar zeker erg vermakelijk.

Mijn favoriete citaat uit de film komt niet in het boek voor, al is het denk ik wel in Tolkien's geest. Het is Gandalf's uitleg aan Lady Galadriël over de reden waarom hij Bilbo heeft meegenomen op de tocht.

"Saruman believes that it is only great power that can hold evil in check. But that is not what I found. I found that it is the small things, everyday deeds of ordinary folk, that keeps the darkness at bay. Simple acts of kindness and love."

Dit lijkt me een goede weergave van het thema van de film, een thema waar ik me helemaal in kan vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten