zondag 27 april 2014

De Heiligverklaring van Johannes Paulus II en Johannes XXIII vanuit Rome gezien

Vandaag had ik het voorrecht om aanwezig te mogen zijn bij de heiligverklaring van Johannes Paulus II en Johannes XXIII. Het was een geweldige ervaring. Er waren veel mensen, heel Rome was afgeladen vol, ik heb bijvoorbeeld Polen, Portugese, Italianen, Belgen, Amerikanen, en Nederlanders gesproken, maar toch was het een mooie ingetogen Heilige Mis. Het is bijzonder hoe ze dat voor elkaar krijgen. Na afloop toen de Paus rondging was er natuurlijk de gebruikelijke opgetogenheid en uitgelatenheid. Ik heb hem ook op 2 meter afstand zien langskomen in de via della Conciliazione.

Later zal ik nog wat fotos uploaden, maar de beste samenvatting vond ik dit filmpje van Rome Reports.Geen opmerkingen:

Een reactie posten