maandag 1 januari 2018

Nieuw op het Binnenhof: Onze Lieve Vrouw van Fatima. De katholieken beginnen te bidden.

Op het Binnenhof heeft het CDA een nieuwe gebedsruimte in gebruik genomen, waar een beeld van Onze Lieve Vrouw van Fatima staat. Dit schrijft Katholiek Nieuwsblad.

Afgelopen jaar was het 100-jarig jubileum van de verschijningen in Fatima. Gerard van den Aardweg heeft een boek geschreven “100 jaar Fatima” waarin hij uitlegt wat daar is gebeurt, wat de boodschap van Fatima inhoudt, en wat voor invloed Fatima al heeft gehad op de westerse geschiedenis. In Fatima roept Onze Lieve Vrouw de kerkelijke hiërarchie op de wereld, en in het bijzonder Rusland, toe te wijden aan haar onbevlekt hart. De mensen roept ze op de rozenkrans te bidden en boete te doen voor de wereldvrede, de bekering van de zondaars, en om eerherstel te brengen aan haar onbevlekt hart. Haar boodschappen worden onderstreept door een wonder dat zijn weerga niet kent: op een aangekondigd ogenblik verzamelen zich meer dan 50.000 mensen, die de zon aan de hemel ongekende kapriolen zien uithalen. Hij wordt een soort parelmoeren schijf waar mensen naar kunnen kijken, begint hard te tollen en kleuren naar alle kanten uit te zenden, en komt ten slotte zelfs van zijn plaats en lijkt op aarde af te komen. Door dit spectaculaire wonder met duizenden getuigen wordt de bovennatuurlijke oorsprong van de boodschap bevestigd.

Dit jaar roepen de katholieke bisschoppen van Nederland de Nederlanders op om de rozenkrans te bidden voor de wereldvrede op een aantal Maria feesten, geheel in de geest van Fatima. Eerder wijdden zij de Nederlandse bisdommen al toe aan het onbevlekt hart van Maria, geheel in de lijn van Fatima dus. Er is een sms-service opgezet om mensen te herinneren om samen de rozenkrans te bidden op deze feesten.

Vandaag is het eerste feest: Maria, moeder van God. Ik kreeg dan ook vanochtend een sms die luidde:

Vandaag is het hoogfeest H. Maria, Moeder van God en Wereldgebedsdag voor de vrede. We bidden de rozenkrans voor de intentie van de vrede. Bidt u mee? www.rkkerk.nl

Al met al is het dus passend dat juist nu ook op het Binnenhof een beeld van Onze Lieve Vrouw van Fatima staat. We kunnen haar steun wel gebruiken. 

Verder op mijn website:
Blog 
Relax
Relate
Reflect
Wie ben ik?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten